Wednesday, March 6, 2013

Mircea Badea – povestea de seara pentru adulti

In general, romanii se impart in 2 categorii: cei care se amuza copios cu Badea si cei care nu-l sufera. Ii inteleg si pe unii si pe ceilalti. E greu sa fii de acord cu el tot timpul, si uneori este intr-adevar infumurat, enervant si laudaros. Dar cine e perfect ? Facem abstractie, pentru ca stie sa creeze buna dispozitie. Omul asta e in stare sa turuie cu orele pe orice tema, dar glumele lui piperate sunt destul de inteligente. Si culmea e, ca se intampla sa gandim la fel in multe privinte. Nu stau acum sa le enumar, dar de multe ori parca imi exprima propriile ganduri. Popularitatea lui Badea evident starneste invidia multora. Ati vazut cate Like-uri poate sa adune in doar cateva minute? Este extraordinar. Emisiunea lui merge la suflet numai bine inainte de somnic.
As putea spune ca noi, cei care urmarim "In gura presei" seara de seara si ii impartasim parerile (sau de fapt el le exprima pe ale noastre) suntem un fel de generatia Mircea Badea: tineri spre varsta medie, un pic mai neconventionali, netematori de a spune adevarului pe nume si de a iesi din tipare, intotdeauna gata de a face misto de ceea ce ni se intampla in aceasta tara plina de ciudatenii, revoltati dar veseli, luptatori pana la capat. Ceea ce face Mircea Badea nu se rezuma la a prezenta presa intr-un mod mai distractiv, ci e un fel de educatie indirecta a maselor, numai ca nu are succes decat cu cei care s-au saturat sa mearga laolalta cu turma.
Il respect cel putin pentru faptul ca ar putea sa exploateze mult mai mult aceasta popularitate de care beneficiaza, dar n-o face. Putini sunt ca el.

0 comments:

Post a Comment